ÇENE DOLGUSU
Her zaman için çekici ve güçlü bir çene hem kadınlar hem de erkekler tarafından beğenilmektedir. Yüzle uyumlu bunun yanı sıra güzel bir hatta sahip olan aynı zamanda simetrik bir şekilde bütünleşen çene yüzü daha net ve daha güzel göstermektedir. Ancak bir takım çene sorunları, doğuştan gelen genetik özellikler çene bölgesinde farklılıklara sebep olabilmektedir. Bu farklılıklar çok küçük olabileceği gibi kişinin görüntüsünü beğenmeyeceği ölçülerde de karşımıza çıkabilmektedir.
Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?
Çene dolgusunda enjeksiyon tekniklerinden faydalanılır. Çenedeki çukur görünümü düzeltmek, alt yüzü şekillendirmek ve yapılandırmak için dermal dolgu malzemeleri kullanılır.Dolgu enjeksiyonunda en önemlisi, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış dolgu malzemesinin kullanılmasıdır.Çene dolgusu için anestezi gerekmez. Ancak eğer hasta tarafından talep edilirse lokal anesteziyle cildiniz uyuşturulabilir. Çene dolgusunda dolgu malzemesi cildin altına küçük iğneler aracılığı ile enjekte edilir. Çene dolgusu seansı yaklaşık 15 dakika sürer.Doğru bir tedavi planı ile belirgin bir çene hattı sağlanabilir, yapısal özellikleriniz belirgin bir şekilde keskinleştirebilir, yüzünüzün ve çenenizin konturları önemli ölçüde geliştirilebilir.
Çene Dolgusu Neden Yapılır?
Dolgu enjeksiyonları, genellikle yüz bölgesindeki cilt kırışıklıklarını ya da çukurlukları doldurmak için kullanılan estetik yöntemidir.Derinin altına enjekte edildiğinde dolgu enjeksiyonu bu alanı dolgunlaştırarak yükseltir. Ayrıca küçük çenelerde ve çene estetik bozukluklarında başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.
Çene Dolgusunun Avantajları Nelerdir?
Cerrahi olmayan bir yöntem olan dolgu uygulaması hızlı ve pratik çözümler sunar, iyileşme süresi gerektirmez ve ameliyat korkusu olan kişiler için çok cazip bir seçenektir.