Selülit nedenleri nelerdir?

Genetik faktörler, hormon bozuklukları, dolaşım bozuklukları, bağ doku zayıflığı, yanlış beslenme ( aşırı yağlı, yüksek karbonhidrat değerli yiyecekler, aşırı şekerli ve kafeinli içecekler ile alkol tüketimi ), hareketsizlik, ergenlik dönemindeki hızlı yağ doku depolanması ve gebelik başlıca nedenler arasındadır. Daha çok kadınlarda görülen bir rahatsızlık olması araştırmacıların östrojen hormonla selülit arasında ilişki kurmalarına neden olmuştur.

Selülitin gelişmesi için kişinin ideal kilosunun üzerinde aşırı kilolu olması gerekmez. Zayıf kişilerle de yukarıda geçen sebeplerden herhangi biri nedeniyle selülit görülebilmektedir.

Selülit kaç evreye ayrılır?

Muayene ile teşhis kriterlerine ve hastada yarattığı belirtilere göre 3 evreye ayrılır; 1.evre hafif, 2.evre orta, 3.evre ileri

1.Evre selülitin oluşma evresidir. Bu evrede kişi ayaktayken ve yatarken belirgin bir görüntü deformitesi yoktur ancak doku sıkıştırıldığın da yada oturup bası uygulandığında selülitli alan görünür hale gelir.

2.Evre dokuyu sıkıştırma testinde selülit (+) pozitiftir ve artık ayaktayken de belirgin deformite oluşmaktadır. Sadece yatınca selülit görünmez

3.Evre, bu evrede artık selülit ilerlemiştir. Hem sıkıştırma testi pozitiftir, hem de gerek ayakta gerekse yatarken selülitli alan kolayca gözlemlenebilir. Bu düzensiz yağ birikimleri artık sert fibrotik nödülasyonlara dönüşmüştür ve ağrılı semptomlar verirler.

Hangi tedavi yöntemi uygulanır ?

Kliniğimizde Kavitasyon Masajı ve Mezoterapi yöntemi ile tedavi uygulanmaktadır. Kişinin durumuna göre bu iki tedavi yönteminden en iyi sonuç alınacak tedavi yöntemi kişiye uygulanır.

Selülit mezoterapisinde kullanılan ilaçların etkileri nelerdir?

Lipolitik ( yağ yakıcı)

Fibrolitik ( fibrotik bantları ortadan kaldıran)

Anti ödem ( şişlik giderici )

Dolaşım destekleyici

Cildi tonifiye edici ( yüzey pürüzlerini giderip portakal kabuğu görüntüsünün yok olmasını sağlar )

Selülit mezoterapisi ağrılı mıdır?

Bu işlemdeki ağrı kesinlikte kişilerin tolere edebileceği düzeydedir. Ancak uygulamanın hem hasta hemde hekim için konforlu geçmesi amacıyla hazırlanan mezokokteylerin içine belli oranlarda lokal anestezik ilaç eklenebilir. Öncesinde alan steril solüsyonlarla silinir işaretlenir ve topikal anesteziyle cilt işleme hazır hale getirilir. Uygulama yapılacak alanın genişliğine göre değişmekle beraber ortalama 30-45 dakika sürer.

Yan etkileri var mıdır?

Enjeksiyon ile uygulanan bir işlem olduğundan nadiren de olsa hafif kanama, morarma, kızarıklık ve şişlikler oluşabilir. Bunların tamamı tedavi gerektirmeden iyileşme sağlar. Mezoterapide kullanılan ürünler yüksek teknolojiyle üretilmiş alerjen içermeyen ilaçlar olduğundan yan etki profili son derece düşüktür.

Kaç seans uygulanır?

Ortalama 10 seans uygulanmaktadır.

Dr. Hamdi Turhan
0222 408 32 73 / 0555 165 00 26
info@drhamditurhan.com
Hoşnudiye Mah. Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Cad.
No:9 Kat:2 Dönem Apt. Tepebaşı/Eskişehir
estetikeskisehir